Vahvista työkykyäsi
Työkyky voi vaihdella elämän eri vaiheissa, silti jokaisella on oikeus olla osa työelämää. Jos työkykysi mietityttää tai on heikentynyt, saat meiltä käytännön ohjausta.
Työkykykoordinaattorin kanssa suuntaviivoja työelämään
Työkykykoordinaattori auttaa sinua, jos tarvitset tukea työelämään suuntautumisessa. Tavoitteena on löytää tilanteeseesi sopivia palveluja, joilla vahvistetaan työ- ja toimintakykyäsi. Tarvittaessa työkykykoordinaattori ohjaa sinut näiden palvelujen pariin ja tekee palveluntuottajien kanssa tiivistä yhteistyötä asioidesi edistämiseksi.
Ota asia puheeksi oman Pohjois-Karjalan työllisyysalueen työntekijän kanssa, jos haluat keskustella työkykykoordinaattorin kanssa. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Duunitalon toimistosihteerille: [email protected] tai soittamalla p. 050 528 3554 arkisin 9–15.
Voit myös ottaa suoraan yhteyttä työkykykoordinaattoriin sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse p. 050 472 4571.
Hyödyllisiä palveluja:
Mahdollisuus terveystarkastukseen
Jos olet työtön työnhakija tai toistuvasti lyhyissä työsuhteissa oleva, on sinulla mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen. Tarkastuksen tarkoituksena on edistää terveydentilaasi, hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi.
Terveystarkastukseen voit ohjautua lähetteellä, jonka oma työntekijäsi voi tehdä tai voit varata ajan joko sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemallesi. Lue lisää Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen verkkosivuilta: Terveystarkastukset — siunsote.fi
Ammatillinen kuntoutus
Työkyvyn vahvistamiseksi on olemassa monipuolista ohjausta ja neuvontaa elämäntilanteesi mukaan. Työeläkelaitokset, Kela tai tapaturma- ja liikennevakuutuslaitokset järjestävät erilaisia ammatillisen kuntoutuksen palveluja.
Ammatilliseen kuntoutukseen voi sisältyä kuntoutustarvetta ja ‑mahdollisuuksia, selvitettäviä tutkimuksia, työ- ja koulutuskokeiluja, työhönvalmennusta, ammatillista (ja muuta) koulutusta, elinkeinotukea sekä työn ja opiskelun apuvälineitä.
Voit keskustella sinulle sopivista ammatillisen kuntoutuksen vaihtoehdoista työkykykoordinaattorin kanssa.
Tukea arkeen
Lue esimerkiksi alueesi sosiaali- ja terveyspalveluista, Liperin kohtaamispaikka Kota – toiminnasta (osallisuus) tai asumisneuvonnasta; Hyvinvointi ja terveys — liperi.fi
Tutustu myös omaolo ‑palveluihin. Omaolo-palvelussa voit tehdä esimerkiksi terveystarkastuksen tai aloittaa vaikkapa erilaisia hyvinvointivalmennuksia itsenäisesti. Omaolo
Työkyvyn ja arjenhallinnan vahvistaminen
Kuntouttava työtoiminta
Polku kohti työtä ja koulutusta voi kulkea myös kuntouttavan työtoiminnan kautta, jos muut työllistymistä edistävät palvelut eivät ole sinulle ajankohtaisia.
Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun sote tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa. Voit hakeutua palveluun esittämällä toiveesi Joensuun seudun kuntakokeilun omalle työntekijällesi, ottamalla yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai jättämällä yhteydenottopyynnön Oma asiointi ‑palvelussa osoitteessa tyomarkkinatori.fi
Lue lisää: Kuntouttava työtoiminta — siunsote.fi
Toimintaa ja tukea yhdistyksissä
Tutustu alueesi yhdistysten toimintaan sekä heidän tarjoamaan tukeen
Lähellä.fi (lahella.fi)