Home > Työlli­syys ja elinvoima > Työnha­ki­jalle > Työky­ky­pal­ve­lut

Työky­ky­pal­ve­lut

Vahvista työky­kyäsi

Työkyky voi vaihdella elämän eri vaiheissa, silti jokai­sella on oikeus olla osa työelä­mää. Jos työky­kysi mieti­tyt­tää tai on heiken­ty­nyt, saat meiltä käytän­nön ohjausta.

Työky­ky­koor­di­naat­to­rin kanssa suunta­vii­voja työelä­mään

Työky­ky­koor­di­naat­tori auttaa sinua, jos tarvit­set tukea työelä­mään suuntau­tu­mi­sessa. Tavoit­teena on löytää tilan­tee­seesi sopivia palve­luja, joilla vahvis­te­taan työ- ja toimin­ta­ky­kyäsi. Tarvit­taessa työky­ky­koor­di­naat­tori ohjaa sinut näiden palve­lu­jen pariin ja tekee palve­lun­tuot­ta­jien kanssa tiivistä yhteis­työtä asioi­desi edistä­mi­seksi.

Ota asia puheeksi oman Pohjois-Karja­lan työlli­syy­sa­lu­een työnte­ki­jän kanssa, jos haluat keskus­tella työky­ky­koor­di­naat­to­rin kanssa. Voit myös jättää yhtey­den­ot­to­pyyn­nön Duuni­ta­lon toimis­to­sih­tee­rille: [email protected] tai soitta­malla p. 050 528 3554 arkisin 9–15.

Voit myös ottaa suoraan yhteyttä työky­ky­koor­di­naat­to­riin sähkö­pos­titse [email protected] tai puheli­mitse p. 050 472 4571.

Hyödyl­li­siä palve­luja:

Mahdol­li­suus terveys­tar­kas­tuk­seen

Jos olet työtön työnha­kija tai toistu­vasti lyhyissä työsuh­teissa oleva, on sinulla mahdol­li­suus hakeu­tua maksut­to­maan terveys­tar­kas­tuk­seen. Tarkas­tuk­sen tarkoi­tuk­sena on edistää tervey­den­ti­laasi, hyvin­voin­tiasi sekä työ- ja toimin­ta­ky­kyäsi.

Terveys­tar­kas­tuk­seen voit ohjau­tua lähet­teellä, jonka oma työnte­ki­jäsi voi tehdä tai voit varata ajan joko sähköi­sesti tai soitta­malla omalle terveys­a­se­mal­lesi. Lue lisää Pohjois-Karja­lan hyvin­voin­tia­lu­een verkko­si­vuilta: Terveys­tar­kas­tuk­set — siunsote.fi

Ammatil­li­nen kuntou­tus

Työky­vyn vahvis­ta­mi­seksi on olemassa monipuo­lista ohjausta ja neuvon­taa elämän­ti­lan­teesi mukaan. Työelä­ke­lai­tok­set, Kela tai tapaturma- ja liiken­ne­va­kuu­tus­lai­tok­set järjes­tä­vät erilai­sia ammatil­li­sen kuntou­tuk­sen palve­luja.

Ammatil­li­seen kuntou­tuk­seen voi sisäl­tyä kuntou­tus­tar­vetta ja ‑mahdol­li­suuk­sia, selvi­tet­tä­viä tutki­muk­sia, työ- ja koulu­tus­ko­kei­luja, työhön­val­men­nusta, ammatil­lista (ja muuta) koulu­tusta, elinkei­no­tu­kea sekä työn ja opiske­lun apuvä­li­neitä.

Voit keskus­tella sinulle sopivista ammatil­li­sen kuntou­tuk­sen vaihtoeh­doista työky­ky­koor­di­naat­to­rin kanssa.

Tukea arkeen

Lue esimer­kiksi alueesi sosiaali- ja terveys­pal­ve­luista, Liperin kohtaa­mis­paikka Kota – toimin­nasta (osalli­suus) tai asumis­neu­von­nasta; Hyvin­vointi ja terveys — liperi.fi

Tutustu myös omaolo ‑palve­lui­hin. Omaolo-palve­lussa voit tehdä esimer­kiksi terveys­tar­kas­tuk­sen tai aloit­taa vaikkapa erilai­sia hyvin­voin­ti­val­men­nuk­sia itsenäi­sesti. Omaolo

Työky­vyn ja arjen­hal­lin­nan vahvis­ta­mi­nen

Kuntout­tava työtoi­minta

Polku kohti työtä ja koulu­tusta voi kulkea myös kuntout­ta­van työtoi­min­nan kautta, jos muut työllis­ty­mistä edistä­vät palve­lut eivät ole sinulle ajankoh­tai­sia.

Pohjois-Karja­lan hyvin­voin­tia­lue Siun sote tarjoaa kuntout­ta­vaa työtoi­min­taa. Voit hakeu­tua palve­luun esittä­mällä toiveesi Joensuun seudun kunta­ko­kei­lun omalle työnte­ki­jäl­lesi, ottamalla yhteyttä omaan sosiaa­li­työn­te­ki­jääsi tai jättä­mällä yhtey­den­ot­to­pyyn­nön Oma asiointi ‑palve­lussa osoit­teessa tyomarkkinatori.fi
Lue lisää: Kuntout­tava työtoi­minta — siunsote.fi

Toimin­taa ja tukea yhdis­tyk­sissä

Tutustu alueesi yhdis­tys­ten toimin­taan sekä heidän tarjoa­maan tukeen
Lähellä.fi (lahella.fi)

Yhteys­tie­dot