Aikuiset opastavat lapsia ylittämään tien suojatietä pitkin.

Home > Hyvin­vointi ja terveys > Turval­li­nen arki

Turval­li­nen arki

Turval­li­suus on käsit­teenä laaja ja se ulottuu lähes kaikille elämän osa-alueille. Asukkai­den turval­li­suu­den edistä­mi­nen on yksi kunnan tehtä­vistä.

Omilla valin­noil­lamme voimme vaikut­taa myös siihen, kuinka turval­li­nen arkemme on itselle ja lähipii­rille.

Tapatur­mien ehkäisy

Koti- ja vapaa-ajan tapatur­mia voi ehkäistä kiireet­tö­myy­dellä, huolel­li­suu­della ja turval­li­suus­nä­kö­kul­mien huomioi­mi­sella kaikissa vapaa-ajan toimin­noissa.

Koti- ja vapaa-ajan tapatur­mista suurin osa on kaatu­mi­sia, liukas­tu­mi­sia tai matalalta putoa­mi­sia. Kaatu­mi­sen riski ja seurauk­sien vakavuus kasva­vat iän myötä.

Kotita­pa­tur­mien ehkäi­se­mi­sestä löydät luotet­ta­vaa tietoa kotitapaturmat.fi sivus­tolta.

Varau­tu­mi­nen

Varau­tu­mi­nen tarkoit­taa etukä­teen valmis­tau­tu­mista erilai­siin onnet­to­muuk­siin ja kriisi­ti­lan­tei­siin. Näitä voivat olla esimer­kiksi sähkön- tai veden­ja­ke­lun häiriöt, sairas­tu­mi­nen tai säästä johtu­vat häiriöt, kuten myrsky. Häiriö­ti­lanne voi koskea myös tieto­lii­ken­neyh­teyk­siä ja tieto­tur­vaa.

Seuraa ajankoh­taista viran­omais­tie­do­tusta:

Viran­omais­ten yhteis­työnä ylläpi­tämä 72 tuntia ‑sivusto tarjoaa tärkeitä vinkkejä ja tietoa kotita­louk­sien varau­tu­mi­seen. Sivus­ton nimi tulee siitä, että kodeissa tulisi varau­tua pärjää­mään itsenäi­sesti ainakin kolme vuoro­kautta häiriö­ti­lan­teen sattuessa.

Turval­li­sesti liiken­teessä

Liiken­ne­tur­val­li­suus­työtä kunnassa tehdään yhteis­työssä muun muassa polii­sin, pelas­tus­lai­tok­sen, Liiken­ne­tur­van ja ELY-keskuk­sen kanssa. Liperin kunnan taaja­missa kevyen liiken­teen väylät ovat pääasiassa yhdis­tet­tyjä jalan­kulku- ja pyörä­teitä, joiden kunnos­sa­pito kuuluu kunnalle.

Linkkejä