Liperin kunta Instagramissa Sähköinen asiointi Anna palautetta
Liperin kunta, Varolantie 3, 83100 Liperi, Puh. 013 686 511 Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

05.03.2018

Liperin kuntastrategia

Strategian taustatyö

Tulevaisuuden Liperin strategian valmistelu aloitettiin jo tammikuussa 2016. Meidän kunta -seminaarin myötä strategian työstöön kutsuttiin valtuuston puheenjohtajisto, seurakuntien neuvostot, Liperin yrittäjien hallituksen jäsen, Lipertekin hallituksen jäsen, Josek Oy:n edustaja, maaseutulautakunnan puheenjohtaja ja esittelijä, kuntasuunnitteluryhmän edustaja, hyvinvointiryhmän edustaja, Kotiseutu-uutisten edustaja, Viinijärven Urheilijoiden, Ylämyllyn Yllätyksen, Liperin Hiihtoseuran, MLL:n, Pelastakaa Lapset ry:n, Liperin Taimen, Liperi seuran ja SPR:n puheenjohtajat, mökkiläistoimikunnan puheenjohtaja ja MTK-Liperin ja MTK-Viinijärven puheenjohtajat, Siun soten edustajat, kuntalaisedustajina Susanna Prokkola, Pirjo Kettunen, Eveliina Salomaa sekä Sirkka-Liisa Aaltonen ja Itä-Suomen yliopiston edustaja. Tässä seminaarissa etsittiin yhteisiä tavoitteita, tekoja ja yhteistä puhetta tulevaisuuden Liperin kehittämiseksi elinvoiman, hyvinvoinnin ja osallisuuden teemojen pohjalta.

Järjestöfoorumissa lokakuussa 2017 eri järjestöjen edustajat työstivät edelleen hyvinvointi ja osallisuus teemaa ja listasivat tekoja, joihin he olisivat valmiita sitoutumaan yhteistyössä kunnan kanssa.

Käytännön strategia

Kuntastrategian kantavana ajatuksena on yhteinen tekeminen kunnan, asukkaiden ja eri toimijoiden kanssa. Yhdessä luomme kuntaan elinvoimaa, hyvinvointia ja osallisuutta. Tasapainoinen talous, väestön kasvu ja työllisyys ovat kuntakonsernin keskiössä kaikessa toiminnassa.

Käytännön toimenpiteet ja tavoitteet strategian toteuttamiseksi määritellään palvelualueiden talousarvioissa ja käyttösuunnitelmissa sekä tytäryhtiöiden talous-ja toimintasuunnitelmassa. Omistajaohjausta painotetaan strategian toteuttamisessa.

Strategian toteutumista seurataan palvelualueiden kuukausiraporteissa, talouskatsauksissa ja kunnan tilinpäätöksessä. Kunnanhallitus arvioi kuntastrategiaa vuosittain ja valtuusto vähintään kahden vuoden välein.

Liperi-luonnollisesti lähellä

Tammikuussa 2018 pidetyssä valtuuston seminaarissa valtuutetut keskustelivat kunnan sloganista ja strategian toimenpideohjelman konkreettisia toimenpiteistä. Näillä toimenpiteillä edistetään hyvinvoinnin ja elinvoiman kehittymistä Liperin kunnassa pitkällä aikavälillä.

Liperin kunnan nettisivuilla ja facebookissa järjestettiin tammikuussa 2018 kysely vaihtoehdoista, jotka kuvaavat parhaiten Liperiä. Ylivoimaisesti eniten kannatusta sai kuvaus ”Liperi-luonnollisesti lähellä”. Kuntaslogan tulee näkymään kunnan strategian lisäksi myös muissa kunnan toiminnoissa sekä kuntaviestinnässä.

Täältä pääset tututstumaan kuntastratekiaan.


« Takaisin