Liperin kunta Instagramissa Sähköinen asiointi Anna palautetta
Liperin kunta, Varolantie 3, 83100 Liperi, Puh. 013 686 511 Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

26.02.2018

Vastaa jätehuollon palvelutasokyselyyn

Jätehuollon palvelutason valmistelu Ilomantsin, Joensuun, Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien alueelle on käynnissä. Palvelutasossa määritellään kuntalaisten jätehuoltopalveluiden vähimmäistaso, erityisesti kunnallisen jätehuoltoyhtiön järjestämien jätepalveluiden osalta. Tavoitteena on yhtenäinen peruspalvelutaso, jota kukin kunta voi halutessaan täydentää.

Palvelutasoa määritettäessä otetaan huomioon kunnan lakisääteiset velvollisuudet: jätehuollon toimivuuden varmistaminen ja etusijajärjestyksen mukaisen jätehuollon edistäminen. Jätepalveluiden kattavuutta, laatua ja erityispalveluita arvioidaan valmistelussa myös kustannusnäkökulmasta, sillä jätehuollon järjestämisestä aiheutuvat kulut katetaan jätemaksuilla.

Valmistelutyöhön voi osallistua vastaamalla palvelutasokyselyyn internetissä. Kyselyyn vastataan tämän linkin kautta ja kysely on avoinna 23.2.–15.3.2018. Kyselyllä kartoitetaan kuntalaisten näkemyksiä jätehuollon nykypalveluista ja kehittämistarpeista.

Toistaiseksi noudatetaan vanhaa vuosille 2014–2015 määriteltyä palvelutasoa. Palvelutason laadinnasta vastaavat Joensuun alueellinen jätelautakunta ja Puhas Oy, jotka hyväksyvät uudistetun palvelutason vuoden 2018 kuluessa. Kyselyn toteutuksesta vastaa alueellinen jätelautakunta, joka on toimialueen kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen.

Lisätietoja:

Anna Kettunen
jätehuoltosuunnittelija
anna.kettunen(at)joensuu.fi
puh. 050 412 6945

 


« Takaisin