Liperin kunta Instagramissa Sähköinen asiointi Anna palautetta
Liperin kunta, Varolantie 3, 83100 Liperi, Puh. 013 686 511 Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

18.01.2018

Liperin kunta aloittaa yhteistoimintamenettelyn kouluratkaisuun liittyen

Kunnanhallitus 15.1.2018 § 5 on käynnistänyt Liperin kunnassa yhteistoimintamenettelyn. Yhteistoimintamenettelyn aikana työnantaja kuulee henkilöstöä ja neuvottelee kouluratkaisun aiheuttamista vaikutuksista sekä vaihtoehdoista henkilöstön näkökulmasta.

Yhteistoimintamenettely käynnistetään, koska kouluratkaisu aiheuttaa kunnan henkilöstöä koskevia muutoksia. Yhteistoimintamenettelyn tarkoituksena ei ole keskustella lomautuksista tai irtisanomisista, vaan tavoitteena on kuulla henkilöstöä mahdollisimman hyvin ennen päätösten tekemistä ja muutosten toteuttamista.

Neuvotteluiden taustalla ovat esimerkiksi seuraavat seikat:
- Yläkoulun koulupaikka muuttuu Liperin kirkonkylältä Ylämyllylle ja henkilöstön työpiste voi muuttua. Myös työnkuvissa ja sen myötä myös henkilöiden palkkauksessa voi tulla muutoksia.

- Kouluratkaisu vaikuttaa myös muiden alojen työntekijöihin opetushenkilöstön lisäksi ja pohdittavaksi tulee esimerkiksi siivoustyön, ruokahuollon sekä kiinteistönhuollon järjestäminen eri kouluilla.

- Koulujen johtamisjärjestelyt täytyy organisoida kouluratkaisun myötä uudestaan

Yhteistoimintamenettelystä laaditaan erillinen suunnitelma yhteistyössä ammattijärjestöjen kanssa. Yhteistoimintamenettelyn kesto riippuu kouluhankkeen etenemisen aikatauluista ja voi kestää jopa useita vuosia. Osa menettelyistä voidaan käydä vasta suunnitelmien ja aikataulujen vahvistettua.

Lisätietoja:
henkilöstöpäällikkö Mari Pitkänen
mari.pitkanen(at)liperi.fi
puh. 040 167 6103


« Takaisin