Liperin kunta Instagramissa Sähköinen asiointi Anna palautetta
Liperin kunta, Varolantie 3, 83100 Liperi, Puh. 013 686 511 Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

12.10.2017

Liperin varhaiskasvatuksella on oma kasvatusohjaaja

Liperi on palkannut ensimmäisenä kuntana Suomessa kasvatusohjaajan varhaiskasvatukseen. Tehtävää on valittu hoitamaan terveydenhoitaja Laura Ortju. Lauralla on kokemus- ja koulutustaustaa myös lasten- ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin tukemisesta.

Vanhemmat voivat ottaa suoraan yhteyttä Lauraan jos oman lapsen sosiaaliset taidot tai suhteet mietityttävät vanhempia. Kasvatusohjaaja auttaa lasta esim. tunne-elämän taitojen saavuttamisessa tai lapsen sopeutumisessa ryhmään. Ohjausta voidaan antaa myös koko ryhmälle ryhmän toiminnan helpottamiseksi ja keskinäisten suhteiden hoitamiseksi.

Laura kiertää varhaiskasvatuksen ryhmiä säännöllisesti ja on osa päiväkotien toimintaa. Laura ohjaa, neuvoo ja antaa vinkkejä lasten kanssa toimiville kasvattajille jokapäiväisessä arjessa. Laura osallistuu myös vasu-keskusteluihin vanhempien tai kasvattajien niin pyytäessä.

Kasvatusohjaaja tuo oman osaamisalueensa osaksi moniammatillista ryhmää, joka toimii varhaiskasvatuksessa. Varhaiskasvatukseen tuodaan sote-puolen osaamista ja tuotetaan palvelu perheille itse. Tämä nopeuttaa tuen saamista ja tuki jalkautuu suoraan varhaiskasvatuksen ryhmiin.

Lauran tavoitat puhelimitse numerosta 050 328 1141 tai soittopyynnön voi jättää varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

Ole rohkeasti yhteydessä!


« Takaisin