Liperin kunta Instagramissa Sähköinen asiointi Anna palautetta
Liperin kunta, Varolantie 3, 83100 Liperi, Puh. 013 686 511 Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

07.08.2017

Valtuustoseminaarissa kunnan taloutta ja koulukeskushanke

Liperin uuden valtuuston ensimmäinen valtuustoseminaari pidettiin maanantaina 7.8.

Seminaarissa käsiteltiin Liperin kunnan taloustilannetta ja koulukeskushanketta.

Liperin koulukeskuksella on tehty kuntotutkimuksia vuosien 2016 ja 2017 aikana. Insinööritoimisto K2:sta Miika Korhonen esitteli valtuutetuille perusteellisesti Liperin koulun kuntotutkimustulokset. Liperin koulu on rakennettu 1954 ja sitä on laajennettu 1960 ja 1990 –luvuilla. Kuntotutkimuksessa rakenteissa todettiin kosteuden aiheuttamia vaurioita, jotka ovat korjattavissa. Kriittisimmät vauriot löydettiin vuosina 1962 ja 1964 rakennetussa osissa koulukiinteistöä.

Koulurakentamisessa ja peruskorjauksessa pedagogiikka on keskeisessä roolissa. Opetussuunnitelmat muuttuvat ja muuttuva opetus asettaa erilaisia vaatimuksia opetustiloille.  Yhtenä vaihtoehtoisena tavoitteena olisi solumallinen, uuden pedagogiikan mukainen koulu. Solut mahdollistaisivat yhteistä toimintaa ja –opettajuutta. Solumallin mukaiset tilat olisivat muunneltavia ja monikäyttöisiä.

Suurimpina haasteina koulukeskushankkeen jatkototeutukselle ovat kustannukset, sijainti ja peruskorjauksen mittasuhteet. Koulukeskushanketta viedään eteenpäin talousarvioasiana normaalin päätöksentekomenettelyn kautta.
 


« Takaisin