Liperin kunta Instagramissa Sähköinen asiointi Anna palautetta
Liperin kunta, Varolantie 3, 83100 Liperi, Puh. 013 686 511 Katso yhteystiedot

Ajankohtaista

18.08.2017

Koululaiskuljetukset 2017

Koulukuljetussääntö
Liperin kunnan kuljetussäännön mukaan esikoululaisten ja 1-2 lk:n oppilaiden maksuttomaan kuljetukseen oikeuttava koulumatka on oltava yli 3 kilometriä. Kaikilla muilla maksuttomaan kuljetukseen oikeuttava koulumatka on oltava yli 5 kilometriä. Ensisijainen kuljetusmuoto on aina reittiliikenne, silloin kun se on mahdollista.

Esikoululaisten kävelymatka pysäkille tai kuljetusreitin varteen voi olla enimmillään 1 km. Koulutaksikaan ei hae kotipihasta, jos matka jää alle edellä mainitun. Muilla oppilailla kävelymatkaa voi olla enimmillään 3 km.

Kouluilla on koululaisliikennettä valvomassa koulun henkilökuntaan kuuluva valvoja. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä koulun rehtoriin tai koulusihteeriin.

Erityishuomioita ensimmäisen koulupäivän kuljetuksiin
Ensimmäisinä koulupäivänä pysäkille ja kuljetusreitin varteen kannattaa tulla hyvissä ajoin. Aikataulut ovat suuntaa antavia ja tulevat tarkentumaan ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Jokaiselle reitille on merkitty kuljettaja ja puhelinnumero. Epäselvissä tapauksissa kannattaa olla suoraan yhteydessä kuljettajaan.

Oppilaat, jotka ovat aiempina vuosina saaneet käyttöönsä Waltti-kortin, leimaavat entisen kortin ensimmäisenä koulupäivänä. Jos entinen kortti on kerätty koululle kesän ajaksi, se annetaan uudelleen käyttöön 1. koulupäivänä. Ensimmäisenä päivänä oppilaat voivat mennä linja-autoon ilman korttia ja ilman rahaa. Uudet kyytioppilaat saavat ensimmäisenä koulupäivänä koululta Waltti-kortin (esikoululaiset näyttökortin), jota näytettään jatkossa noustessa linja-autoon.

Reittiliikenteen täydelliset aikataulut löytyvät Matkahuollon ja Joensuun JOJO:n sivuilta http://www.joensuu.fi/reitit-ja-aikataulut ja ELY-keskuksen sivuilta http://www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi. Koulukuljetustiedotteessa on eritelty vain kouluaikojen mukaiset reittiliikenteen, tilausliikenteen ja koulutaksien aikataulut.

Kuljetuksiin liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse:
Anna-Maija Mustonen, puh. 040 670 4392
anna-maija.mustonen(at)liperi.fi


« Takaisin